CUHK-OLC Surgeon Education Program 6th International Workshop on Computer-Assisted Tumor Surgery (CATS) in Orthopaedic Oncology 2024 October 4, 2024

This practical CATS workshop is for orthopedic tumor surgeons and engineers serving orthopedic oncology patients. Participants will learn from talks on CATS applications, tips and tricks, interactive case discussions, and Hands-on practice in pelvic cadavers for Navigation and 3DP guide techniques.

Date: Oct 4, 2024

Venue: Orthopaedic Learning Center, Prince of Wales Hospital, Hong Kong, China

Format: pelvic cadaveric hands-on workshops

Organized by: Orthopaedic Oncology, Department of Orthopaedics and Traumatology, Prince of Wales

Hospital, Hong Kong, China

Course Chairman:

 Dr Kwok Chuen WONG,
 Orthopaedic Oncology, Department of Orthopaedics and Traumatology, Prince of Wales Hospital, Hong Kong, China

Faculties:

- Prof Shekhar KUMTA
 The University of Melbourne, Department of Surgery, Northern Hospital, Australia
- Prof Xiaohui NIU
 Department of Orthopaedic Oncology, Beijing Ji Shui Tan Hospital, Peking University, China
- Mr. Ajax LAU
 Department of Prosthetics & Orthotics, Prince of Wales Hospital, 3DP Office NTEC, Hong Kong, China

| Time | | Title | Speaker |
|---------------|---------|--|---------------|
| 08:00 - 08:25 | 20 mins | Registration | |
| 08:25 - 08:30 | 5 mins | Welcome | KC Wong |
| 08:30 - 09:00 | 30 mins | CATS overview & lessons learned | KC Wong |
| 09:00 - 09:30 | 30 mins | Surgical Planning & Execution in the era of CATS | Shekhar Kumta |
| 09:30 - 10:00 | 30 mins | Navigation Surgery: What Should Tumor Surgeons Know | XH Niu |
| 10:00 – 10:30 | 30 mins | 3D Printing: What Should Tumor Surgeons Know | KC Wong |
| 10:30 – 10:45 | 15 mins | Tea break | |
| 10:45 – 11:15 | 30 mins | In-house Virtual Planning and 3D Printing service: local | Ajax Lau |
| | | experience | |
| 11:15 – 11:45 | 30 mins | Custom reconstruction in the era of CATS | KC Wong |

| 11:45 – 12:45 | 60 mins | Cases discussions | Participants |
|---------------|----------|---|--------------|
| 12:45 – 12:50 | 5 mins | Group photo | All |
| 12:50 – 13:45 | 55 mins | Lunch | |
| 13:45 – 14:00 | 15 mins | Hands-on cadavers (Navigation and 3DP guides) | |
| | | - Surgical steps for Navigation & 3DP guides | |
| 14:00 – 16:30 | 150 mins | Hands-on cadavers (Navigation and 3DP guides) | |
| | | | |
| 16:30 – 16:50 | 20 mins | Roundup & Feedback | |

Organized by:









Supported by:

