CUHK-OLC Surgeon Education Program 1st International Workshop on Mixed Reality in Orthopaedic Oncology October 5, 2024

In orthopaedic oncology, errors in surgical planning and resection may increase the risk of tumor recurrence and compromise patients' survival. Mixed Reality (MR) is an immersive technology that merges real and virtual worlds, and users can interact with digital objects in real-time. At this first-of-its-kind workshop, participants (doctors and engineers) will learn from experts from diverse fields about the emerging MR technology for clinical and learning applications in related healthcare settings.

Date: Oct 5, 2024

Venue: 2/F, Building 17W, 17 Science Park West Avenue, Hong Kong Science Park, Shatin, New Territories, Hong

Kong, China

Format: Physical

Organized by: Orthopaedic Oncology, Department of Orthopaedics and Traumatology, Prince of Wales

Hospital, Hong Kong, China

Faculties:

- · Prof. Shekhar KUMTA, The University of Melbourne, Department of Surgery, Northern Hospital, Australia
- Prof. Rex LAM, Department of Emergency Medicine, the University of Hong Kong, Hong Kong, China
- Prof. Yixuan YUAN, Department of Electronic Engineering, the Chinese University of Hong Kong, Hong
 Kong, China
- Prof. Will Wei QIAO, Applied Oral Sciences and Community Dental Care, Faculty of Dentistry, the University of Hong Kong, Hong Kong, China
- Mr. CK HUNG, Hospital Authority Head Office Information Technology & Health Informatics (HO IT&HI),
 Hong Kong, China
- Mr Louis SZE, Syngular Technology Limited, Hong Kong, China

Time		Title	Speaker
08:00 - 08:25	20 mins	Registration	
08:25 - 08:30	5 mins	Welcome	KC Wong
08:30 - 09:00	30 mins	Overview of Mixed Reality for Ortho Oncology Surgery	KC Wong
09:00 - 09:30	30 mins	Spatial computing/design in MR for healthcare	Louis Sze
09:30 - 10:00	30 mins	Data-driven AI in medical image analysis	YX Yuan
10:00 - 10:30	30 mins	Hospital IT infrastructure for Mixed Reality application	CK Hung
10:30 – 10:50	20 mins	Tea break	
10:50 – 11:35	45 mins	Immersive Learning in Emergency Medicine &	Rex Lam
		Dentistry	Will Qiao
11:35 – 12:05	30 mins	Cases illustration & MR Demo (HoloLens 2)	KC Wong

12:05 – 12:15	10 mins	Challenges & Potential Development in ortho	KC Wong
		oncology	
12:15 – 12:45	30 mins	Panel discussion on MR for healthcare	Shekhar Kumta
			(moderator)
12:45 – 12:50	5 mins	Group photo	All
12:50 – 13:50	60 mins	Lunch	
13:50 – 14:10	20 mins	MR Demo (Apple Vision Pro)	Louis
14:10 – 16:10	120 mins	Hands-on (HoloLens)	Instructors
16:10- 16:15	5 mins	Feedback and roundup	

Organized by:









Supported by:



