CUHK-OLC Surgeon Education Program 2nd International Workshop on Mixed Reality in Orthopaedic Oncology October 24-25, 2025

In orthopaedic oncology, errors in surgical planning and resection may increase the risk of tumor recurrence and compromise patients' survival. This practical workshop includes talks on CATS applications, interactive case discussions, and a main focus on the emerging Mixed Reality (MR) immersive technology in orthopaedic Oncology. Participants (doctors and engineers) will learn the background of MR technology, its actual clinical applications, and its implementation in clinical settings. An MR hands-on training session is available to enhance participants' understanding of this immersive technology.

Date: Oct 24-25, 2025

Venue: Orthopaedic Learning Center, Prince of Wales Hospital, Hong Kong, China Format: Lectures, case discussion and Hands-on MR workshops Organized by: Orthopaedic Oncology, Department of Orthopaedics and Traumatology, Prince of Wales Hospital, Hong Kong, China

Course Chairman:

- Dr Kwok Chuen WONG,

Orthopaedic Oncology, Department of Orthopaedics and Traumatology, Prince of Wales Hospital, Hong Kong, China

Faculties:

- Prof. Shekhar KUMTA, The University of Melbourne, Department of Surgery, Northern Hospital, Australia
- Dr Solomon DADIA, Levin Center of Surgical Innovation & 3D Printings, Tel Aviv Sourasky Medical Center, Israel
- Dr Yujia GAO, Consultant surgeon at Division of Hepatobiliary & Pancreatic Surgery, Department of Surgery, National University Hospital (NUH), Singapore
- Prof. Hei Ming LAI, Clinical Assistant Professor, Department of Chemical Pathology, the Chinese University of Hong Kong, Hong Kong, China
- Mr. CK HUNG, Hospital Authority Head Office Information Technology & Health Informatics (HO IT&HI), Hong Kong, China
- Mr Louis SZE, CEO, Syngular Technology Limited, Hong Kong, China

Time		Title	Speaker	
Oct 24, 2025				
08:00 - 08:25	20 mins	Registration		
08:25 - 08:30	5 mins	Welcome	KC Wong	
08:30 - 09:00	30 mins	CATS overview & lessons learned	KC Wong	

09:00 - 09:30	30 mins	Planned resection margin in the era of CATS	KC Wong	
09:30 - 10:30	60 mins	Experience of The Levin Center for 3D Printing and	Solomon Dadia	
		Surgical Innovation	(Israel)	
10:30 - 10:45	15 mins	Tea break		
10:45 – 11:15	30 mins	Custom reconstruction in the era of CATS	KC Wong	
11:15 – 12:30	75 min	Case discussions (4-5 cases)	Participants	
12:30 - 12:35	5 mins	Group photo	All	
12:35 - 13:30	55 mins	Lunch		
13:30 -14:00	30 mins	Immersive technology in surgical application:	Dr Gao (Singapore)	
		Singapore experience (pre-recorded)		
14:00 - 14:30	30 mins	Overview of Mixed Reality for Ortho Oncology Surgery	KC Wong	
14:30 - 15:00	30 mins	Spatial computing/design in MR for healthcare	Louis Sze	
15:00 - 15:30	30 mins	3D human microanatomy	HM Lai	
15:30 - 16:00	30 mins	Hospital IT infrastructure for Mixed Reality application	CK Hung	
16:00 - 16:30	30 mins	Panel discussion on MR for healthcare	All speakers	
16:30 -17:00	30 mins	Demo of preparing and building an MR case (on a PC	KC Wong	
		station)		
17:00 - 17:05	5 mins	Roundup & feedback		
Oct 25, 2025				
08:30 - 09:00	30 mins	MR cases demo (HL2) +/- on sawbones	KC Wong	
09:00 - 10:00	60 mins	Hands-on (case practice on Sawbones)		
10:00 - 10:45	45 mins	Hands-on (case practice with IR track tools)		
10:45 - 11:00	15 mins	Tea break		
11:00 - 11:30	30 mins	Remote case discussion	KC Wong +	
			Overseas	
11:30 - 12:00	30 mins	New headset / EM sensor tracking demo	KC Wong / Louis	
12:00-12:05	5 mins	Roundup & feedback		
	•			







CU Medicine



Supported by:



SYNGULAR